top of page

Weet jij al wat je gaat geven met Valentijn?

Updated: Feb 13, 2020Wat hebben sushi, een Volvo V40 en skydiven met elkaar gemeen? Het zijn alle drie echte Valentijnsdag-wensen van mensen uit ons consumentenpanel. Maar als je nog niet weet wat jij dit jaar gaat geven: het hoeft niet heel origineel te zijn. Uit ons onderzoek blijkt dat je 98% kans hebt dat je partner het heel leuk of zelfs fantastisch vindt als je iets geeft. Het gaat dus voornamelijk om het gebaar, de gedachte en de ervaring.Valentijnsdag heeft een beetje een Marmite-imago; you love it or you hate it. Maar een onderzoek onder ons consumentenpanel bevestigt dat niet.

- Slechts 2 % vindt Valentijnsdag vreselijk;

- 7 van de 10 mensen uit ons panel lijkt het leuk als er iets voor hen wordt gedaan;

- 83% is van plan er iets aan te doen.

De vraag is of deze plannen ook worden uitgevoerd, want vorig jaar heeft maar één derde van de respondenten iets gekregen. Als iets doet, waar scoor je dan mee op Valentijnsdag?


Ben je marketeer? Dan weet je het antwoord

Marketeers weten dat het niet om producten gaat, maar om ervaringen als je een goede relatie wilt. Uit ons onderzoek blijkt dat ook. De meeste mensen willen een weekendje, nachtje of avondje weg. Bloemen volgt daarna als meest genoemde antwoord. Met de juiste overhandiging is dat ook wel een echte ervaring. Net als chocolade, het derde meest gevraagde cadeau. Mijn advies, beste lezer: lever een ervaring van wereldklasse deze Valentijnsdag.


Doe altijd iets

Dat je een ervaring geeft, is een open deur. Net zoals niets doen geen optie is. Meer dan driekwart van de mensen in een steady relatie, willen dat er op Valentijnsdag iets voor hen wordt gedaan. Het maakt eigenlijk niet uit wát je geeft, want 98% van alle cadeau’s die vorig jaar gegeven werden, vonden respondenten wel leuk of fantastisch. Stel je eens voor dat je zulke percentages zou scoren bij je volgende marketingactie ...


55% van deze cadeaus werden fantastisch gevonden, door 43% wel leuk:


Erg origineel waren de cadeaus niet volgens onze respondenten. De cadeaus die zij vorig jaar kregen scoorden gemiddeld 51 op een schaal van 0 (origineel) tot 100 (standaard).


Zet ook ervaringen in gang

Wil je meer weten over ons onderzoek naar Valentijnsdag-verwachtingen? We weten bijvoorbeeld ook hoeveel mensen op een huwelijksaanzoek hopen. Wil je meer weten over ons consumentenpanel en ervaringen van wereldklasse in gang zetten? Of je eigen idee onder een groot publiek brengen en aanjagen? Robbert Cornelissen vertelt je meer: je bereikt hem via 06 27 06 66 01, of robbert@cjourney.eu.


10-02-2020, Milou van der Erf / Edward Hissink

94 views

Recent Posts

See All

(DUTCH) De kerstaanbieding van C.Journey

Bij C.Journey houden we van aanbiedingen, en dat laten we zien. Voor onze vernieuwde propositie maakte onze baas Robbert Cornelissen een artikel met een helder aanbod. Wil je weten waar je aan toe ben

Comments


bottom of page